Bimbo eller marknadsföringsgeni?

Den stora snackisen i all populär media dessa dagar (ja, förutom Fuglesands uppskjutna rymdfärd) är de unga, blondisbloggarna - Kissie, Blissie, Pussy and Lucy - eller vad de nu heter. Alla tjejerna är blonda, runt 20 år gamla, de älskar mode och smink och har hur kul som helst medan de gör det. 

Jag vill också! Jag vill också  vara a bimbo for a day. Kanske till och med under flera dagar. Kunna vara totalt ansvarslös, ägna mig åt skönhet och önska en rättvisare och fredligare värld utan att egentligen göra något för att uppnå detta världstillstånd. Jag tror nämligen att livet för en airhead är lättare att hantera. Men dessa blondisar är långt ifrån några airheads.


Bondibella var först men nu är hon inte längre störst

Att få 100 000 läsare eller tittare är inte lätt i dagens mediabrus. Som jämförelse kan nämnas att Antikrundan på TV4 har 300 000 tittare och denna serie har gått i nio säsonger. Malin Richardson startade Mogis.se 2007 (http://www.expressen.se/noje/1.1685653/hon-ar-den-hetaste-bloggerskan-just-nu) och Kisses blogg har över 100 000 läsare, varje dag. Som marknadsförare har man mycket att lära.

Istället för att se upp till dessa unga företagsledande kvinnor, hånas de i radio och tidningar. De beskrivs sarkastiskt som de nya, blonda dokusåpastjärnorna som inte förstår sitt eget bästa. Men att bygga upp ett varumärke som målgruppen identifierar sig med är mycket svårt, tar lång tid och många miljoner pengar. Det har skrivits avhandlingar och tjocka böcker av stora professorer om varumärkesbyggande. Dessa tjejer har lyckats bygga upp sina bloggar och namn helt själva på endast ett par år utan att spendera ett öre.

Snart, förhoppningsvis, är vi på väg upp i en ny konjunkturuppgång. Jag ser framför mig hur marknadsförings- och försäljningschefer lossar på plånböckerna och pungar ut ett antal 10 000 kronor för att inspireras och lyssna på dessa blonda marknadsföringsgenier.

Ta en liten peak på vad morgondagens konsument lockas av:
http://www.youtube.com/watch?v=GohA-UEqauA

http://www.youtube.com/watch?v=25ULUFWDaCU&feature=related 
Denna videoblogg har haft 128 000 tittare

Ta bra betalt tjejer - det är ni värda!

Kommentarer
Postat av: Markus

De där videobloggarna skickas ju runt på diverse forum där folk skrattar och snackar skit om tjejerna, så antalet som faktiskt är intresserade av vad de säger är nog ganska litet...

2009-08-28 @ 01:51:35
URL: http://markussa.wordpress.com
Postat av: || mannen som kan prata om hundar ||

Låter som ett bra mål! :D bloggbesokare.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0