Manliga bitterfittor

Efter en viss ålder, ca 36, blir många kvinnor riktiga bitterfittor. För de flesta kvinnor går det i perioder men tyvärr fastnar vissa kvinnor i bitterhetens träsk. Min teori är att kvinnor som inte får, eller rättare sagt upplever, regelbunden sex blir hormonellt påverkade, sexuellt frustrerade och till slut bittra. Tidigare har tillståndet kallats hysteria (kommer från grekiskans hyste'ra som betyder livmoder) och behandlades av Freud som en sexuell psykologisk sjukdom. I Sex in the City kallades det för att ha en deprimerad mus.

Men det är sällan någon talar om manliga bitterfittor. Den manliga bitterheten har andra orsaker än den kvinnliga. Den uppkommer hos män i 40 års åldern och i värsta fall fortsätter det in i 50 men avtar successivt fram till ungefär 56. Sen tar andra problem vid.

Så vad beror den manliga bitterheten på? Min teori kanske kommer att förvåna många kvinnor, men den är baserad på en djup analys och många, långa samtal med män genom åren.

Män som inte fått barn innan de är 40 år blir riktiga bitchar. De blir desperata och därmed bittra. Männen blir bitterpittar. Guds uppmaning -  "Föröken Eder!" - har liksom passerat förbi dessa män. Det spelar ingen roll att de kan sprida sin säd tills de dör. Män har nämligen också en biologisk klocka. Den är 10 år försenad, men finns där trots allt. Män är väl medvetna om att chansen att hitta en potentiell moder till deras barn minskar betydligt ju längre upp i åren de kommer. 50 är någon slags magisk gräns. Precis som 40 är för kvinnor.


En desperat mans desperata försök

Denna desperation lyser upp ibland. Den syns väl i nätdejtingens värld. Män som är strax över 50 döljer ofta sin riktiga ålder. De vill inte erkänna att de har passerat 50 sträcket. Varför? Jo, för att chansen att få en kvinna i 30 års åldern minskar. Det spelar ingen roll om dessa män verkligen vill ha barn men möjligheten måste finnas där. 

Så varför är dessa män så bittra då? Precis som kvinnor blir de bittra över livets gång. De är bittra för att det har passerat kvinnor förbi som, av olika orsaker, inte blev mödrar till deras barn. Jag har en vän som ständigt ältar och bitchar över att han efter ett decenium efter sin skiljsmässa fortfarande inte hittat en kvinna som kan föda honom ytterligare barn. Han vet inte om han verkligen vill ha barn, men möjligheten ska finnas där.

Jag har en annan vän som gifte sig med en karriarist som, trots att hon innehade en relativ hög ålder för att vara förstagångsföderska, absolut inte kunde tänka sig ha barn med honom. När han väl insåg detta och valde att gå blev han totalt ekonomiskt utblottad. Life sucks real bad ibland. 

En annan mycket god manlig vän har faktiskt hittat en yngre tjej, i 20-års åldern. Men tyvärr är hon kanske inte riktigt redo för barn ännu. Hur länge kan han vänta?

Ofta talas det om kvinnor som är i 40-års åldern och inser att den biologiska klockan ringer alarmerande högt. Nu har dessa kvinnor en möjlighet att åka till Danmark och bli inseminerade. Men vad händer med alla män i 40-års ålder som känner samma desperation? Var ska de ta vägen? Hur ska de göra?

Det kanske ligger nära till hands att påvisa möjligheten för att män rent fysiologiskt kan få barn i princip när som helst i livet. Men om det är så som jag hörde på radion för ett tag sedan, att män förverkligar sig själva genom sina barn medan kvinnor ser det mer som en naturens gång att få barn, är det inte så konstigt att män kan bli lika desperata som kvinnor och bittra över livet.

Det är inte lätt att vara man i detta tidevarv när kvinnor rent faktiskt har större valmöjlighet än män.

Läs mer om HBOs nya serie "Hung" om män och könsroller
http://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/snoppen-har-blivit-stjarna-1.946173

Rekommenderar även en rolig krönika om hur det är att vara pappa på stan - "Män är från Mars och pekmorsor från Blåkulla"
http://www.alltombarn.se/foraldraliv/sommarkronikorer-1.12409

Skillnaden mellan porr och erotik ligger i en anka

Mia Engberg är inte bara en tystlåten, trevlig mamma till en super söt liten flicka i mina söners skola. Hon är också en het potatis denna vecka som producent till Dirty Diaries. Det är en film bestående av 12 erotiska filmer regisserade av 12 olika regissörer. Men Mia Engberg insisterar att kalla det porr, med tillägget feministisk för att inte blanda ihop det med "gubbporr".

Mia, som är en av dessa feminister som kastat sten mot porrbutiker, har valt att göra en porrfilm ur ett kvinnligt perspektiv, som hon säger. Skillnaden ligger i att det är riktiga kvinnor utan artifisiella silikonbröst samt att filmerna inte koncentrerar sig på den manliga ejakulationen. Dessutom är filmerna inte massproducerade vilket, enligt Mia Engberg, innebär att vi en eventuell vinst kommer alla inblandade på en lika del. "Så här kunde det se ut om porren inte var så råkomersiell", fortsätter hon. (http://www.aftonbladet.se/wendela/article5723887.ab)


RC Anka, 249 kr, vattentät, vibrerande och radiostyrd inkluderar ett rosa periskop

Jag undrar om Mia Engberg är medveten om all porr som ligger ute, gratis, på nätet filmat av "icke artifisiella" gifta par som lägger ut sina sexuella upplevelser för allas beskådan endast för njutnings skull. Jag undrar om Mia tänkte på alla människor, både män och kvinnor, som faktiskt gillar att titta på porr, köpa sina leksaker, m m, när hon kastade sina stenar (tur att det finns webbshopping nu). Jag undrar också om Mia har bott i USA och sett att Hollywood inte visar verkligheten, såsom hon säger. Jag vill nog påstå att det är tvärtom. Hollywood skildrar det amerikanska samhället, ur olika aspekter och samhällsskikt, på ett utomordentligt sätt. Det finns många fler exeptionellt bra Hollywood filmer än det finns europeiska filmer. Jag älskar fransk och italiensk filmkonst, men mängden av kvalitetsfilm som produceras i Europa och USA kan tyvärr inte jämföras.

Du och jag har sponsrat porrfilmen Dirty Diaries genom ett bidrag från Svenska Filminstitutet. Men hur man än vrider och vänder på den är det inte en porrfilm. Det krävs lite mer än att inte visa silikontuttar och manliga orgasmer för att det ska vara porr. Roman Polanski sa en gång att skillnaden mellan porr och erotik ligger i en anka. I erotiken använder man en fjäder och i porren hela ankan.

Gå gärna in på för en liten amuse bouche
http://www.dirtydiaries.se

Njut av det som gör er lyckliga!

Snart...

kommer det ett nytt inlägg. Jag lovar!
Har varit på kick offer, möten och allt möjligt annat inför höststarten.Känns lite som på bilden just nu.

RSS 2.0