Bimbo eller marknadsföringsgeni?

Den stora snackisen i all populär media dessa dagar (ja, förutom Fuglesands uppskjutna rymdfärd) är de unga, blondisbloggarna - Kissie, Blissie, Pussy and Lucy - eller vad de nu heter. Alla tjejerna är blonda, runt 20 år gamla, de älskar mode och smink och har hur kul som helst medan de gör det. 

Jag vill också! Jag vill också  vara a bimbo for a day. Kanske till och med under flera dagar. Kunna vara totalt ansvarslös, ägna mig åt skönhet och önska en rättvisare och fredligare värld utan att egentligen göra något för att uppnå detta världstillstånd. Jag tror nämligen att livet för en airhead är lättare att hantera. Men dessa blondisar är långt ifrån några airheads.


Bondibella var först men nu är hon inte längre störst

Att få 100 000 läsare eller tittare är inte lätt i dagens mediabrus. Som jämförelse kan nämnas att Antikrundan på TV4 har 300 000 tittare och denna serie har gått i nio säsonger. Malin Richardson startade Mogis.se 2007 (http://www.expressen.se/noje/1.1685653/hon-ar-den-hetaste-bloggerskan-just-nu) och Kisses blogg har över 100 000 läsare, varje dag. Som marknadsförare har man mycket att lära.

Istället för att se upp till dessa unga företagsledande kvinnor, hånas de i radio och tidningar. De beskrivs sarkastiskt som de nya, blonda dokusåpastjärnorna som inte förstår sitt eget bästa. Men att bygga upp ett varumärke som målgruppen identifierar sig med är mycket svårt, tar lång tid och många miljoner pengar. Det har skrivits avhandlingar och tjocka böcker av stora professorer om varumärkesbyggande. Dessa tjejer har lyckats bygga upp sina bloggar och namn helt själva på endast ett par år utan att spendera ett öre.

Snart, förhoppningsvis, är vi på väg upp i en ny konjunkturuppgång. Jag ser framför mig hur marknadsförings- och försäljningschefer lossar på plånböckerna och pungar ut ett antal 10 000 kronor för att inspireras och lyssna på dessa blonda marknadsföringsgenier.

Ta en liten peak på vad morgondagens konsument lockas av:
http://www.youtube.com/watch?v=GohA-UEqauA

http://www.youtube.com/watch?v=25ULUFWDaCU&feature=related 
Denna videoblogg har haft 128 000 tittare

Ta bra betalt tjejer - det är ni värda!

Aftonbladet borde ta sitt ansvar och be om ursäkt

Israels armé består av dess medborgare. De flesta män, oberoende yrke och samhällsklass, sätter på sig en uniform ungefär 45 dagar om året för att försvara sitt land. Att påstå att denna armé, och en israelisk myndighet i ett demokratiskt samhälle, skulle stödja och beivra en sådan inhuman aktion som organstöld, är en skymf mot hela landet och dess medborgare. Aftonbladets publicering inte bara luktar, utan rent av stinker, gamla antisemitiska inslag som ritual- och blodutgjutande barnamord. 

Donald Boströms påstående sågades av DN redan för 10 år sedan (se Expressen http://www.expressen.se/Nyheter/1.1680479/skandalen-som-skakar-aftonbladet-och-tva-regeringar). Inte ens Garthon eller den annars så anti-israeliska arabiska pressen har någonsin sänkt sig till att publicera sådan dynga som Aftonbladet har gjort. Att tidningens chefredaktörer inte reagerade på eller ens tog upp telefonen och slog en signal till ett antal experter på området för att undersöka dessa makabra påståenderna, påvisar bara deras inkompetens. Att kritiskt granska Israel är en sak. Men att publicera rena lögner, som dessutom har just traditionella antisemitiska påståenden, är något helt annat. 

Men visst har alla tidningar rätt att publicera vad som helst och det är upp till oss medborgare att reagera och debattera. Tyvärr skiljer sig den svenska regeringens inställning när det gällde publiceringen av Mohamedkarikatyerna som för några år sedan kritiserdes starkt av den dåvarande regeringen. Sverigedemokraternas hemsida stängdes till och med av efter utrikesministern Laila Freivalds påtryckningar. Var fanns den av hävd starka svenska yttrandefriheten då?

Aftonbladets publicering av Donald Boströms artikel är en skymf mot alla oss israeler, judar och andra medborgare av olika trosuppfattning som innerligt hoppas på den dag vi får uppleva fred mellan två grannstater, Israel och Palestina. Aftonbladet måste ta sitt ansvar för det grova misstaget att publicera en ogrundad artikel och offentligt be om ursäkt.
 
Än så länge fortsätter bråket utan till synes något slut
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3398115.svd
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5682503.ab
http://www.dn.se/nyheter/sverige/israel-i-storoffensiv-mot-sverige-1.936641
 


En vanlig lördag i Stockholm - alla var där!

Igår var bio inplanerat. Jag och grabbarna skulle enligt plan se GI Joe på anrika Rigoletto (dags att renovera den biografen enligt mitt tycke) på Kungsgatan. Vi gick av bussen på Norrmalmstorg för att mamma, undertecknad, skulle hoppa in på Karen Miller och göra en snabbis, dvs snabbt titta in för att se om det fanns något spännande nytt. Snabbisar kan te sig olika i olika sammanhang.


Biblioteksgatan en vanlig sensommar lördag

Jag vet inte vad som hade hänt, men denna lördag eftermiddag hade Stockholm, och lite till, ockuperat Stureplan. Vissa flanerade med sina familjer, pausade på ett café eller tog sig ett trevligt glas vitt på Sturehof innan det var dags att dra vidare. Det rådde en familjär och, för en gång skull, mycket laid back stämning över det annars så uppsnofsiga och stressade Stureplan. 

Jag blev stoppad av en trevlig bekant som satt och inväntade sitt underbart söta sällskap. Medan mina smågrabbar frågade ut herrn i fråga, kom ett par andra, nära och kära, vänner som bor i Norge, förbi. Ungarna tröttnade snart på farbrorn och ägnade sig åt kändisspotting istället. Självklart med stor framgång. 

Undan för undan arbetade vi oss fram på Biblioteksgatan, förbi gamla bekanta, kollegor, affärskontakter och inte minst - hur ska man uttrycka detta på ett mer sofistikerat sätt - så kallade "strul". Vissa stannade man upp för att utbyta några ord med, medan andra log man bara till. 

När vi väl hade kommit fram till biografen upptäckte vi en lång kö som sträckte sig ända ut på Kungsgatan. Detta var ju självklart oacceptabelt för en kärring som jag. Den olidliga situationen resulterade i att jag trängde mig fram i den långa kön för att fråga kassörskan om de möjligtvis inte hade en till anställd att avvara för försäljning av biljetter. Men tyvärr stod SF helt oförberedda denna helg. Skäms SF!

Min lilla familj tog ett gemensamt beslut att strunta i filmen för att istället ägna sig åt shopping och fortsatt kändisspotting. När vi väl kom hem satte jag på Facebook och fick direkt en fråga på chatten:
"Vad gjorde du med Skanskas VD idag?" 
Döm om min förvåning eftersom jag visste att min vännina låg med en svår baksmälla i soffan och kunde inte ta sig utanför sin dörr. Efter mycket enträgen utfrågning från min sida avslöjade hon sin källa.

Tydligen hade hennes vänninas man, som jag inte kände innan en drink på Sturehof för några veckor sedan, uppmärksammat mig och direkt informerat min vännina på soffan. Min vänninas vännina, dvs den uppmärksamme mannens fru, arbetar nämligen som jurist på Skanska. Denna kvinna fick höra talas om mig första gången för ett tag sedan efter en incident som jag hade på en fest med hennes chef och som jag kallar för "Rullgardinmannen" (Rullgardinmannen är en rolig erfarenhet och historia som jag får ta en annan gång). Vi utbytte erfarenheter genom min vänninas telefon. Hängde ni med? Om inte är det fullkomligt förståeligt eftersom det är så skvaller sprids i stan - genom omvägar. Men läs gärna om detta stycke, och denna gång saktare.

Hur kommer det sig då att Stureplan var fyllt till bredden igår eftermiddag. Min teori är att folk äntligen har tröttnat på natur och "landet". Istället ville man insupa den härliga stadsatmosfären och återse sina bekanta. Att flanera är en gammal tradition som absolut inte ska underskattas. 

Sammanfattningsvis kan tilläggas att, som vi alla vet, Stockholm är en mycket liten stad. Det går inte ens att släppa sig på ett tyst sätt utan att bekantas bekanta bekanta känner till det. Men det är väl det som gör Stockholm så gemytligt och familjärt.

Ha en fortsatt trevlig helg med era familjer och vänner!
     


Så kan det gå när inte haspen är på

Det har nog skrivits spaltmeter om Hillegrens politiskt inkorrekta uttalande. Reaktionen visar mer på dubbelmoralen vi har än något annat. Å andra sidan är det alltid bättre att ha en dubbelmoral än ingen alls - om man blir av med den ena så har man den andra kvar.

Vissa uttalanden får bara inte göras om en viss position innehas, även om åsikten delas av många andra. Det går tyvärr inte att säga att den som är utan skuld ska kasta första stenen. Alla kastar, med eller utan egen skuld, eftersom vi har möjlighet att gömma oss bakom andra. Speciellt gäller detta media vars primära uppgift inte är moralisk utan, som för alla företag, att tjäna pengar. Åklagarens uttalande var minst sagt klumpigt, precis som han själv erkände. Men jag har dock svårt att hålla med t ex paret (sorry, var bara tvungen) Boström och Borgström att åklagarens åsikt skulle utgöra något föråldrat synsätt. Det är ett realistiskt synsätt.
(läs herrarnas inlägg i debatten: http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_3381713.svd)

Självfallet ska omständigheter spela en roll vid straffpåföljd under en objektiv prövningen av ett brottsfall. Även när det gäller våld mot kvinnor. 


Fru Justitia bör inte ha en bindel utan se verkligheten i ögat


Relationer och livet är inte svart och vitt. Ett nej är självklart ett nej. Jag känner tyvärr inte en enda tjej som inte varit med om att bli tagen på, sexuellt, mot sin vilja. Men vad händer om det där "nej" går över till ett "okej då", och kanske till och med ett "ja", för att senare övergå till ångest eftersom viljan egentligen inte fanns där från början? I folkmun kallas detta för "tjat-sex" och "ställa-upp-sex". Hur många tillfälliga och stabila relationer har inte haft detta inslag? Tyvärr - vill jag tillägga här - alldeles för många. Men kan man verkligen jämställa en liknande situation med att våldföra sig på en annan människa? Här handlar det inte om låsta dörrar eller någon anna hotbild. Ska mannen eller kvinnan som genom tjat tillförskaffar sig, måhända egensinnig, sexuell tillfredställelse straffläggas för en våldtäkt? Våra myndighetsutövare, inte minst åklagare, skulle vara inhumana om de inte tog hänsyn till liknande omständigheter vid beslut om prövning.

Brännpunkt SvD 2009.09.20
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_3381713.svd

Höj temperaturen!

Sommaren tar sina sista andetag för året och jag sitter på en tom badplats strax utanför stan medan ungarna skriker exalterat i vattnet. Kan inte riktigt bestämma mig om jag ska svara på alla kommentarer angående mitt inlägg om omskärelse, som fortfarande kommer in, eller om landets stora räddsla för religion eller om jag ska skriva om om något lite mer lättsamt.

Jag har nämligen blivit tillfrågad (det är en stor ära) om att skriva om schemalagd sex. Ni vet, det där fantastiska rådet som alla experter ger: 
Träna upp apetiten på sex och schemalägg därför er sexrelation. Planera in en viss tidpunkt i veckan för sex and stick to it.

Detta härliga råd brukar rikta sig primärt till småbarnsföräldrar som inte har tid för sex eller för de par som har tappat stinget. Jag kan tänka mig att det berör de flesta människor i undre-, mitt i- och övre medelåldern.  

Ämnet kom upp under ett samtal med tjejgänget, as usual. Vi undrade alla om dessa sexexperter menade på fullaste allvar att schemalagd sex skulle leda till ökad sexlust. En av tjejerna berättade att hon hade sex med sin man mellan kl. 6 och 8 på lördagsmorgonen, innan ungarna vaknar, enligt sexterapeutens inrådan. Att paret i fråga har en sexterapeut var det ingen som ifrågasatte, inte ens höjde ett ögonbryn för. Det låter väl sunt - eller? Man använder sig ju av all annan expertis så varför inte denna?

I mitt stilla, lite berusade, tillstånd och sinne såg jag detta par framför mig. Kl. 05:30 vaknar hon, går till badrummet och borstar tänderna, lägger på make-upen, fixar håret, sätter på sig korsett, stay-ups och sina svarta 15 cm klackar. Allt medan mannen, som redan har hunnit raka, duscha och fixa till sig drar fram leksakslådan för att höja stämningen ännu ett snäpp. I don't think so. 

Det är nog mer troligt att de båda vaknar 07:38 efter att ha hört ungarna bråka om fjärrkontrollen. Mamma och pappa tittar på varandra och kommer då på att det är lördag och dags att jobba på den sexuella lusten och sitt förhållande. Dags att ställa upp. Hur tänd blir man inte bara på tanken av likanande morgonsex?!

Jösses, säger jag bara! Det är inte konstigt att 50% av alla förhållanden spricker med liknande råd. Själv har jag gjort my fair share av försök till lite temperaturhöjning under mina förhållanden. Jag har t ex gått på stångdans kurs. Yes! Fan, kan Shakira så kan jag. Jag kände mig dock som en 500 kilos flodhäst på höga klackar som försökte klänga sig fast på en mässingsstång för att sen snurra runt och landa på fötter på ett lätt och sexigt sätt. Allt medan blicken säger "Jag vill ha dig. Nu!". Hur detta "Nu!" skulle gå till i praktiken spelar mindre roll i denna situation. Av tio lektioner fixade jag två.


Behövs inga kommentarer här

Jag vet inte vad som är bästa sättet att hålla igång på. Det är för komplicerat. Självklart måste man "jobba på det". Men det viktigaste av allt är att på alla sätt och vis sexuellt objektifiera och därmed bekräfta varandra.

Lycka till med kursvalet i höst!


Det är inte synd om människorna

Men tanke på dagens många reflektioner om SAS framtid vill jag börja med mina egna upplevelser. Att SAS flygningar till Malmö och Göteborg är halvfulla medan Malmö Aviations är fulla förstår jag fullkomligt. Trots vissa förseningar är det en fröjd att flyga med Malmö Aviation. Det vore trevligt att någongång, då och då, inte ens varje gång, få se en flygvärdinna anställd på SAS le. Åtminstone ett sånt där påklistrat amerikanskt leende som hör jobbet till.
För er som inte läst dagens tidningsartiklar rekommenderas dessa två
http://www.dn.se/ekonomi/brakforlust-for-sas-1.929243
http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_3340215.svd

Hur som helst satt jag på ett försenat plan igår tillbaka till Stockholm och läste Expressen. Jag läser kvällspress i pappersformat endast under flygniningar, tågresor eller tråkiga bilfärder. Även denna gång utgjorde tidningen en del lättsamt nöje. Men så hamnade jag på dagen krönika som var skriven av Marcus Birro (http://www.expressen.se/kronikorer/marcusbirro/1.1669129/marcus-birro-kanns-bra-att-hata-hela-varlden). Jag har inte läst Birro innan, utan har endast obeserverat honom som en side kick till Lennart Ekdal på tv. Inte ens då gjorde han så stort väsen av sig. Men jag har förstått att mannen har sålt in sig i de svenska vardagsrummen, vilket jag i sig, ser upp till.

Eftersom jag inte har läst Herr Birro förrän nu kan jag tyvärr inte uttala mig om hans författarskap. Men krönikan andades bekräftesebehov. Detta vore helt i sin ordning om han inte skulle ha beklagat sig över sin djupa depression. Birro tycker synd om sig själv. Han var ledsen för att någon hade gjort honom illa. Hela den gråtfärdiga krönikan avslutades med förmedlingen att Birro älskar även dig. Madonna Mia! Lite till och det skulle låta som Michael Jackson i Göteborg under Dangerous konserten - "I Love Youuuuuu!", och vi skrek tillbaka; "We love you toooooo, Michael". 


Citatet är hämtat ur August Strindbergs pjäs "Ett drömspel". I pjäsen kommer guden Indras dotter ner till jorden för att uppleva människornas livsvilkor. Som ett ledmotiv för pjäsen upprepar Indras dotter gång på gång "Det är synd om människorna".

Get real, för fan! Det är inte synd om dig eller någon annan vuxen som väljer sin tillvaro. Det är en lycka att kunna välja. Jag är absolut en av dessa happy people som tycker att alla tyck-synd-om-mejare, borde ta sig i kragen, rycka upp sig och sluta vara så förbannat deppiga. Alla deppar då och då. Alla förlorar sitt flow och går ner sig i en negativ spiral. Men vissa faller lägre ner än andra. Kanske lite för långt ner.

Lyft blicken! Sträck ut armarna och ta tag i valen, lyckliga människa. Lev livet! Ta och res lite i utvecklingsländer och se hur livet kan te sig på andra håll i världen. Ta ett snack med den förkrossade kvinnan som förlöste sitt så efterlängtade men döda barn. Lyft häcken och hälsa på ett cancersjukt barn på Astrid Lindgrens barnsjukhus som redan i tidig ålder känner till hur dödens andedräkt luktar. Sånt ger perspektiv på livet.  


Skaffa en katalysator och gå vidare

Kräftor, pajer, ostar, snapsar, vin och choklad på en terrass över Stockholms takåsar med tjejerna och Blondies "One way or another" i bakgrunden. Kan en augustikväll bli mer idealisk?


http://www.youtube.com/watch?v=74xiXRxkKxc&feature=related (One way or another, Blondie live)


I skrivande stund är det för tidigt på dagen att djupare gå in på alla spännande, intressanta och insiktsfulla meningsutbyten gårdagskvällen medförde. Men ett samtalsämne fastande dock - Katalysatorer.  

Vi var alla rörande överens om vikten av att så snabbt som möjligt skaffa sig en katalysator vid behov. En katalysator är alltså en man, eller kvinna för de som prefererar detta kön, som ska förälska sig i dig, bekräfta dig, förnöja dig på alla sätt och vis och som du sedan endast har positiva minnen från. Kalatysatorn behöver inte vara den personen som du utbyter tankar och har intressanta diskussioner med. Det är nästa steg. En katalysator har ett enda syfte - att ta ut dig ur dina minnen, tidigare vanor och in i ett nytt liv. Lägg gärna till en jag-klarar-mig-själv-låt and you are set to go.

Detta är inte snällt. Detta är överlevnad!


När får Sverige sitt första justitieråd från Rinkeby?

Kön och bakgrund ska inte spela någon roll i yrkeslivet eller vid val av ledare och makthavare. Men man kan inte undvika att den mänskliga biologin och därmed psykologin spelar en stor roll även här.  

Det finns oerhört många manliga företagsledare, domare, m fl, som på olika tillvägagångssätt, genom politiska tillhörighet och, inte att förglömma, tack vare sin karraktär och kontakter nått sina innehavda positioner. Självklart måste man även ha en stor portion kunskap och erfarenhet för att stanna kvar men vägen dit kan skilja sig. Vid val av ledare spelar alltid många olika faktorer roll.

Det blir därför synd när Paulina Neuding, som jag anser är ett nöje att läsa, i sin ledare (http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_3319359.svd) krankar ner på valet av Sotomayor. Att hon dessutom på ett enkelt medialt sätt förvanskar Sotomayors uttalande angående sina studier vid Yale och Princeton förminskar Neudings ledare än mer. Det är synd att sänka nivån på en annars utmärkt ledarskribent.


Sonia Sotomayor, 55. Första amerikanska justitierådet med en latinamerikansk bakgrund och fattiga förhållanden

Sotomayor gick ut Pinceton University med summa cum laude samt var editor of the Yale Law Journal under sina år på Yale Law School. Hon har på ett klart och tydligt sätt fört fram sina politiska åsikter men hon har aldrig blivit kritiserad partiskt yrkesutövning.

Det finns säkert andra som har många fler och bättre meriter än Sotomayor. Jag är dock inte säker på om dessa väl meriterade jurister skulle kunna bidra till Högsta Domstolens representation av USAs oerhörda mångfald på det sättet som Sotomayors utnämning gör. Därmed blir valet av USAs senaste justitieråd klar och tydlig positiv identitetspolitik. Men USAs styrka utgörs bland annat av just dess kultur och tron på att allt är möjligt, att glastak inte existerar och att bakgrund inte spelar någon roll. "Everything is possible in America".

Hur länge dröjer det innan vi i Sverige röstar fram vår förste statminister med invandrarbakgrund och får ett justitieråd från Rinkeby eller Rosengård?

Läs gärna Henrik Berggrens mer ödmjuka närmande till problematiken
http://www.dn.se/opinion/signerat/sotomayor-smart-ja-vis-nja-1.926904

Samtidens Cyrano i kvinnlig tappning

"Oh, don't take it so hard. I drove into this madness. Every woman needs a little madness in her life."
- Edmond Rostand, Cyrano de Bergerac, Act 4

Vi träffades på Lydmars terrass (en mycket trevlig, Italien inspirerad, terrass med porlande vatten och doft av lavendel - ett måste helt enkelt) i helgen för att över en drink diskutera girl stuff. Ämnena som kom upp var män, resor, jobb, män, kärlek, sex, dejter, barn och MÄN.

Mitt underbara sällskap, som är skribent till yrket, berättade för mig att hennes f d kollega och vän, en kvinna, bad henne om hjälp att skriva erotiska sms meddelanden till sin dejt i avsikt att - ja, vad ska man säga - exaltera honom lite. Den kvinnliga kollegan kände att hon inte besatt ordets makt och det tedde sig därför helt naturligt att be om professionell hjälp för att uppnå ett önskat resultat. Skribenter, poeter och trubadurer har ju alltid används i ovanstående syfte, så...  Etik? Ja, kanske lite oetiskt, men vad gör man inte för att fånga en man?


Karin Boye, en passionerad kvinna som besatt ordets makt

Hur skulle då denna samtida Cyrano uppgörelse se ut? Kortare erotiska noveller skickas på mail till beställaren som i sin tur delar upp novellen, enligt eget tycke, i mindre sms och pytsar ut de till sin mottagare. Enligt erfarenhet krävdes det tydligen lite redigering och korrektering eftersom det fanns vissa erotiska tillslag och erfarenheter som skiljde de två kvinnorna åt. Men å andra sidan, trodde vår moderna Cyrano, att hon relativt snabbt skulle kunna lära sig beställarens och mottagarens preferenser. Det kanske till och med kan vara till nytta att få in en tredje part som då och då eldar upp ett stagnerat förhållande. En intellektuell trekant, helt enkelt.

Resultatet kan jag tyvärr ännu inte redovisa men jag fick läsa ett avsnitt och, ja, det var bra. Jag tror nog att mottagaren kommer att vara nöjd.

Vi tog självklart genast fram ett säljande koncept - La Cyrano på sms. Istället för att köpa ett musikstycke eller bild på sms, går det nu även bra att erhålla en erotiskt laddad kortare text. Utvecklingen går framåt. 

För den lite softare, romantiska touchen kan man kanske börja så här:

Hur kan jag säga om...
Hur kan jag säga om din röst är vacker.
Jag vet ju bara, att den genomtränger mig
och kommer mig att darra som ett löv
och trasar sönder mig och spränger mig.

Vad vet jag om din hud och dina lemmar.
Det bara skakar mig att de är dina,
så att för mig finns ingen sömn och vila,
tills de är mina.

Karin Boye, ur De sju dödssynderna, 1941


Ovanligt med politiskt korrekt Pride

För några månader sedan försökte en grupp människor, på ett för Ryssland mycket provokativt sätt, demonstrera för något så basalt som sina extensiella rättigheter. Det provokativa bestod i att de öppet visade sin sexuella läggning. De blev attakerade av extremister (både vänster och höger), "vanliga" ryssar och staten som ansåg att  "sådana människor" inte ska få existera i det ryska samhället.

Idag går en liknande demonstration genom Stockholms gator. Skillnaden är att den svenska demonstrationen har förvandlats till en festlig parad fylld med sambarytmer, dansande thailändska transsexuella män, svensk schlager och kondomer en masse som kastas ner från de olika ekipagen som konfetti. Stockholmare, utländska turister (även ryssar) och andra stadsbesökare flockas till trottoarkanterna för att beskåda detta spektakel av färg och dekadens. Men i all denna rosa yra går även poliser, fotbollsspelare, militär, politiker, släkt och vänner till homosexuella och många fler. Detta visar allvaret bakom det rosa skimret.

Göran Skytte väljer att, i dagens ledarkolumn i SvD (se nedanstående länk), likna denna festival och demonstration med 60- och 70-talets avgrundsvänster. Han pekar på den mediala uppståndelsen och den politiska korrektheten som har uppkommit runt Pride spektaklet. Skytte jämför också Priden med Livets Ord Europafestival som hålls i Uppsala under samma vecka. Han visar upp Livets Ord som ett gott exempel på en stor grupp som media har valt att inte bevaka samt storheten i att inte vara mediakåt.

Som i alla stora folksamlingar och grupper finns olika politiska, kulturella och filosofiska fallanger eftersom gruppen, trots att den har en eller flera gemensamma frågor, består av individer. Att dessa fallanger får utrymme ökar spektrat av åsikter och mindre intressegrupper bildas. Detta stärker demonkratin och minskar fanatism, dvs det som Göran Skytte, jag och många med oss slåss för. Det är just detta som kommunister, nazister och andra radikala extremister försöker slå sönder.

Det är dock synd att Skytte jämför Pridens demokratiska yttring med Livet Ord eftersom det är en religiös grupp. Livets Ords medlemmar kan välja att lämna gruppen och konvertera till en annan religion eller ingå i en annan kristen religiös grupp. Men en person med en viss sexuell läggning har dock svårt att "konvertera" från bög till straight genom att välja bort sin sexualitet.  

Jag är stolt över att leva i en stad som upplåter sina teaterscener, gator och tidningssidor åt manifestationen av en rättighet. Det är dessutom fanstastiskt att denna upplåtelse anses vara politiskt korrekt i dagens Sverige. Det är tyvärr fortfarande nödvändigt att demonstrera och skrika ut våra olikheter eftersom förtrycket fortfarande existerar.


Din revisor, kanske?

Det borde vara en självklarhet att ett par ska kunna gå hand i hand utan få glåpord kastade efter sig. Det borde vara en självklarhet att en professionell, homosexuell lärare, fritidspedagog eller scoutledare ska vara betrodd att ta hand om våra barn. Det borde vara en självklarhet att även en öppet homosexuell manlig läkare ska kunna utföra en prostataundersökning (jag var bara tvungen). Men tyvärr är vi inte där ännu.

Läs Görans Skyttes kolumn i SvD där han jämför Priden med avgrundsvänstern:
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_3291591.svd#articlecomments

 

RSS 2.0