Ovanligt med politiskt korrekt Pride

För några månader sedan försökte en grupp människor, på ett för Ryssland mycket provokativt sätt, demonstrera för något så basalt som sina extensiella rättigheter. Det provokativa bestod i att de öppet visade sin sexuella läggning. De blev attakerade av extremister (både vänster och höger), "vanliga" ryssar och staten som ansåg att  "sådana människor" inte ska få existera i det ryska samhället.

Idag går en liknande demonstration genom Stockholms gator. Skillnaden är att den svenska demonstrationen har förvandlats till en festlig parad fylld med sambarytmer, dansande thailändska transsexuella män, svensk schlager och kondomer en masse som kastas ner från de olika ekipagen som konfetti. Stockholmare, utländska turister (även ryssar) och andra stadsbesökare flockas till trottoarkanterna för att beskåda detta spektakel av färg och dekadens. Men i all denna rosa yra går även poliser, fotbollsspelare, militär, politiker, släkt och vänner till homosexuella och många fler. Detta visar allvaret bakom det rosa skimret.

Göran Skytte väljer att, i dagens ledarkolumn i SvD (se nedanstående länk), likna denna festival och demonstration med 60- och 70-talets avgrundsvänster. Han pekar på den mediala uppståndelsen och den politiska korrektheten som har uppkommit runt Pride spektaklet. Skytte jämför också Priden med Livets Ord Europafestival som hålls i Uppsala under samma vecka. Han visar upp Livets Ord som ett gott exempel på en stor grupp som media har valt att inte bevaka samt storheten i att inte vara mediakåt.

Som i alla stora folksamlingar och grupper finns olika politiska, kulturella och filosofiska fallanger eftersom gruppen, trots att den har en eller flera gemensamma frågor, består av individer. Att dessa fallanger får utrymme ökar spektrat av åsikter och mindre intressegrupper bildas. Detta stärker demonkratin och minskar fanatism, dvs det som Göran Skytte, jag och många med oss slåss för. Det är just detta som kommunister, nazister och andra radikala extremister försöker slå sönder.

Det är dock synd att Skytte jämför Pridens demokratiska yttring med Livet Ord eftersom det är en religiös grupp. Livets Ords medlemmar kan välja att lämna gruppen och konvertera till en annan religion eller ingå i en annan kristen religiös grupp. Men en person med en viss sexuell läggning har dock svårt att "konvertera" från bög till straight genom att välja bort sin sexualitet.  

Jag är stolt över att leva i en stad som upplåter sina teaterscener, gator och tidningssidor åt manifestationen av en rättighet. Det är dessutom fanstastiskt att denna upplåtelse anses vara politiskt korrekt i dagens Sverige. Det är tyvärr fortfarande nödvändigt att demonstrera och skrika ut våra olikheter eftersom förtrycket fortfarande existerar.


Din revisor, kanske?

Det borde vara en självklarhet att ett par ska kunna gå hand i hand utan få glåpord kastade efter sig. Det borde vara en självklarhet att en professionell, homosexuell lärare, fritidspedagog eller scoutledare ska vara betrodd att ta hand om våra barn. Det borde vara en självklarhet att även en öppet homosexuell manlig läkare ska kunna utföra en prostataundersökning (jag var bara tvungen). Men tyvärr är vi inte där ännu.

Läs Görans Skyttes kolumn i SvD där han jämför Priden med avgrundsvänstern:
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_3291591.svd#articlecomments

 

Kommentarer
Postat av: Alicia

coolt,om man säger något om din blogg så är det att den äger och det är bra att du lägger när tid på den,kram lollo>3... bloggbesokare.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0